Hrvatski        English        Deutch
Hoteli

Hotel Lav****

J.J. Strossmayera 18

tel: 032/445-100

fax: 032/445-110

e-mail: info@hotel-lav.hr

web:    www.hotel-lav.hr

 

 

Prvi hotel sa četiri zvjezdice i kongresnim centrom u Vukovarsko-srijemskoj županiji, ponos je grada Vukovara i njegovih građana. Ovo moderno i elegantno arhitektonsko zdanje smješteno je u strogom središtu grada - na ušću rijeke Vuke u Dunav. Iz hotela pružaju se veličanstvene vizure na široki i mirni Dunav, njegove pitome obale i uređeno šetalište. Vrijedi istaknuti kako odsustvo automobilskog prometa daje ovoj lokaciji neizbrisiv pečat.

 

Hotel raspolaže s 38 soba i 6 apartmana (ukupno 88 kreveta). Sve sobe i apartmani komforno su uređeni i opremljeni za duži poslovni i turistički boravak (klima, mini bar, sat.tv). Hotelsko poslovanje dodatno obogaćuje ponuda kongresnog centra i četiri svečane kongresne dvorane: Ružička, Eltz, Bauer i Strossmayer (dvorane su opremljene odgovarajućom tehničkom opremom).

 

U sklopu hotela nalazi se i restoran kapaciteta 80 sjedećih mjesta, kavana kapaciteta 50 sjedećih mjesta, te cigar klub i terasa koja gleda na prelijepi Dunav. Slobodno vrijeme gosti mogu provesti u fitness centru koji im je na rasplaganju svaki dan od 10h do 22h.

 

 

Vila Vanda

Dalmatinska 5

32000 Vukovar

Mob: 098/896-507

e-mail: info@konoba-megaron.hr;

web: www.konoba-megaron.hr

 

 

Pansion Vila Vanda je energetski učinkovit objekt koji je 2012 nagradila Europska komisija (Green building Partner Award 2012) kao naj inovativniji, a sama gradnja je završena u ožujku 2013 kada je i počeo s radom. Ovo priznanje i nagradu je uručio svjetski priznati stručnjak Paolo Bertoldi. Pansion ima besplatno privatno parkiralište te brzi optički internet  (Wi-Fi) koji je dostupan u cijelom objektu također besplatno. Sobe imaju grijanje preko zidova i podova na principu nisko režimskog grijanja te namješten balkon ili popločani dio dvorišta. Temperatura zimi unutar objekta se kreće od 20-22, a ljeti od 18-24c, a sva energija koja se koristi u objektu dolazi iz obnovljivih izvora.

 

U sklopu pansiona nalazi se restoran Megaron gdje gosti mogu kušati lokalne specijalitete dok je šef kuhinje  uvršten među vodeće šefove u Hrvatskoj, a samim time potvrđuje se visoki standard te trud koji je uložen u posao.

 

Pansion se nalazi nasuprot prekrasnog gradskog parka, a središte grada sa šarmantnim šetalištem uz Dunav nalazi se 950 metara od objekta.