Hrvatski        English        Deutch




























Kalendar manifestacija u 2019.

Saznajte...

FESTIVAL CVIJEĆA

26.-28. travnja

Krajem travnja svake godine, u centru Vukovara, održava se Sajam cvijeća koji okuplja lokalne i regionalne uzgajivače biljaka, cvjećare, aranžere i ostale srodne obrtnike i ljubitelje cvijeća i ukrasnih biljaka. Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera i daje jedan potpuno drukčiji, šareniji i topliji izgled centra Vukovara.

Manji programi u sklopu ovog događaja predviđeni su za sve uzraste.

 

 

 

SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ

3.-5. svibnja

Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija ima za cilj omogućiti građanima Hrvatske i turistima, na jednom mjestu, DOŽIVJETI dio atmosfere pojedinih turističkih manifestacija i upoznati se s kulturom i eno-gastronomskom ponudom Hrvatske, očuvanje baštine i tradicije te promicanje nacionalnog identiteta.

 

MEĐUNARODNI DAN DUNAVA

29. lipnja

Manifestacija pod nazivom Živjeti s Dunavom u sklopu koje su svi posjetitelji počašćeni tradicionalnim ribljim specijalitetima kao što su fiš paprikaš, pečeni šaran i šaran na rašljama, uz besplatno piće i tamburašku glazbu. HKGD Dunav Vukovar već tradicionalno povodom obilježavanja Dana Dunava organizira manifestaciju pod nazivom Dunav svome gradu – susret folklornih društava koji se vukovarskoj publici predstavi tradicijskim plesovima i pjesmama.

 

 

DUNAV ART FESTIVAL

30. lipnja

Festival „koji teče i spaja“ povezati će Vukovar, Baranju i Erdut u jedinstveni umjetnički doživljaj koji će u hrvatsko Podunavlje donijeti vrhunsku glazbu te istodobno promicati vrijednosti kulturne baštine, vinskog i gourmet bogatstva.

Posjetitelje očekuje bogati program na tri lokacije, a od glazbenog programa okuplja vrhunske izvođače različitih glazbenih žanrova.

 

 

VUKOVAR FILM FESTIVAL

04.-07. srpnja

Vukovarski filmski festival je godišnji festival filmova osnovan 2007. godine, a koji se ove godine održava u srpnju. Festival sveukupno traje između pet i šest dana. Filmski festival u Vukovaru posvećen je filmovima koji su snimljeni u podunavskoj regiji te u njezinim susjednim zemljama. Direktor festivala, ujedno i njegov osnivač je Igor Rakonić. Projekcije određenih filmova također se održavaju i u susjednim gradovima Vinkovcima i Valpovu.

 

 

VUKOVARSKI ETNO SAJAM

27.-29. rujna

Sajam tradicijskih i umjetničkih obrta, rukotvorina i antikviteta te proizvođača hrane i pića na kojem proizvode i usluge, uz bogat kulturno-umjetnički program, izlažu proizvođači s područja cijele Hrvatske. Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera, a održava svake krajem rujna. Manifestacija je osvojila posebno priznanje za promociju tradicijskih proizvoda u kategoriji „Ruralno-turističke manifestacije“

 

 

ADVENT U VUKOVARU

1.-24. prosinca

Građani i svi posjetitelji grada Vukovara svake godine mogu uživati u brojnim događanjima organiziranim u sklopu manifestacije Advent u Vukovaru koja započinje paljenjem prve adventske svijeće. Tijekom Adventa održava se Božićni sajam, tradicionalni Božićni koncert HRT-a u crkvi sv. Filipa i Jakova, Vukovarske adventske svečanosti u Gradskom muzeju Vukovar i Hrvatskom domu Vukovar te brojna druga događanja. Za najmlađe posjetitelje organiziran je kutak Djeda Božićnjaka kao i prigodne radionice i predstave. U samom centru grada uprizoruju se žive jaslice, a na glavnom trgu je i klizalište.

 

 

Raspored

R.Br. File Veličina Datum
1. Manifestacije 2019. 3743kb Srijeda, 20.03.2019


Poratak na naslovnu stranicu...